Venetië incentivereis

Stad van water, historie, romantiek en celebs

George Clooney trouwde er. Het filmfestival is wereldberoemd. Ontdekkingsreiziger Marco Polo is er geboren. De componist Vivaldi componeerde er zijn meesterwerken. De wereldberoemde vrouwenversierder Casanova zorgde voor de romantiek.

George_Clooney

Celeb George Clooney met diva

Niet zo gek dat Venetië naast Rome en Napels is één van de best bezochte steden van Italië is. Ook voor incentivereizen, want als er één bestemming is die inspireert en motiveert dan is dat wel Venetië. De combinatie van een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden maken Venetië een populaire bestemming.

Het ‘unique selling point’ van Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op eilanden in een lagune, waar het transport (noodgedwongen) plaatsvindt via het water. De vele kanalen en de prachtige Venetiaanse gondels hebben een enorme aantrekkingskracht. Niet voor niets dat zoveel mensen Venetië tenminste één keer in hun leven gezien willen hebben.

venice-2522467_1920-2

Kunst in de kanalen

venice-2682767_1920

Natuurlijk ontbreekt de boottocht met de gondels niet

Een feestje bouwen op het water met medewerkers of relaties? Doe het in stijl met een exclusieve party aan boord van een avontuurlijk historisch schip. Met swingende band en heerlijk buffet aan boord wordt het una sera particolare.

Galjoen schip venetie

Galjoen wordt partyboot

Diep in het glas kijken? Hier doen ze het maar dan anders. Topkunstenaars blazen de mooiste glascreaties met veel passie en creativiteit. Een indrukwekkende demonstratie die je niet snel vergeet.

making murano glass

De glasblazers in Murano zijn ware artiesten

Murano_Glass_Sculpture-2

Buon appetito

Dat je er heerlijk kunt eten is bekend. Mooie pastagerechten, verfijnde stoofschotels en heerlijke desserts (Tiramisu!) vermaken de smaakpapillen optimaal. Wat het bovendien ook leuk maakt zijn de idyllische eetgelegenheden. En hoe kan het ook anders, vaak aan het water gelegen.

Gondelshopping en kookworkshop

Leuk idee voor teambuilding: Gondelshopping en aansluitend een kookworkshop. Met de gondel naar de lokale markt. In je beste Italiaans onderhandelen met de marktkooplui. Lijstje helemaal afgevinkt? Dan kan je team naar de kooklocatie waar je in teamverband de sterren van de hemel kookt onder begeleiding van een locale topchef. Endiamo!

Venetië Markt

Inkopen voor de kookworkshop

pasta maken

Bruisende Finale

Een bruisende partynight met als thema carnaval wordt de finale van een onvergetelijke incentivereis voor het jubileum van het bedrijf, de personeelsreis, relatiereis of dealerreis. Het carnaval van Venetië is wereldberoemd onder andere vanwege de creatieve maskers die speciaal voor dit festival worden gemaakt. De deelnemers aan de incentivetrip gaan deze creatieve uitdaging ook aan en maken hun eigen masker.

Carnaval meisjes

La grande finale!

Spreekt Venetië u aan? Bekijk meer inspirerende incentivereizen Italië van Xcentive.