Venetië incentivereis

Stad van water, historie, romantiek en celebs

George Clooney trouwde er. Het filmfestival is wereldberoemd. Ontdekkingsreiziger Marco Polo is er geboren. De componist Vivaldi componeerde er zijn meesterwerken. De wereldberoemde vrouwenversierder Casanova zorgde voor de romantiek.

George Clooney

Celeb George Clooney ontmoette diva

Niet zo gek dat Venetië naast Rome en Napels één van de best bezochte steden van Italië is. Ook voor incentivereizen, want als één bestemming is die inspireert en motiveert dan is dat wel Venetië. De combinatie van een rijke historie en inzet veel interessante bezienswaardigheden maken van een eiland.

Het unieke karakter van Venetië is natuurlijk de ligging in een lagune, waar het transport niet anders kan dan over het water. De vele kanalen en de prachtige Venetiaanse gondels hebben een enorme aantrekkingskracht. Niet voor niets dat veel mensen dit een keer in hun leven gezien willen hebben.

Venice-2522467_1920-2

Kunst in de kanalen

Venice-2682767_1920

Natuurlijk ontbreekt de boottocht met de gondels niet

Een feestje bouwen op het water met medewerkers van relaties? Doe het in stijl met een exclusief feest aan boord van een avontuurlijk historisch schip. Met een swingende band en heerlijke hapjes aan boord wordt het una giornata particolare.

Galjoen schip venetie

Galjoen wordt partyboot

Diep in het glas kijken? Hier doen ze het ook maar dan anders. Topkunstenaars blazen de mooiste glascreaties met veel passie en creativiteit. Een opmerkelijke demonstratie.

Murano-glas maken

De glasblazers in Murano zijn ware artiesten

Murano_Glass_Sculpture-2

Buon appetito

Dat je er heerlijk kunt eten is bekend. Mooie pastagerechten, verfijnde stoofschotels en onweerstaanbare desserts (Tiramisu!) vermaken de smaakpapillen optimaal. Wat het ook zo bijzonder maakt zijn de idyllische eetgelegenheden. En hoe kan het ook anders, vaak direct aan het water gelegen.

Gondelshopping en kookworkshop

Leuk idee voor teambuilding: Gondelshopping en aansluitend een kookworkshop. Met de gondel naar de lokale markt. In je beste Italiaans onderhandelen met de marktkooplui. Lijstje helemaal afgevinkt? Dan kan je team naar de kooklocatie waar je in teamverband de sterren van de hemel kookt onder begeleiding van een locale topchef. Endiamo!

Venetië Markt

Inkopen voor de kookworkshop

pasta maken

Bruisende Finale

Een bruisende partynight met als thema carnaval wordt de finale van een onvergetelijke incentivereis voor het jubileum van het bedrijf. Het carnaval van Venetië is wereldberoemd onder andere vanwege de creatieve maskers die speciaal voor dit festival worden gemaakt. De deelnemers aan de incentivetrip gaan deze creatieve uitdaging aan en maken hun eigen masker.

Carnaval meisjes

La grande finale!

Spreekt Venetië u aan? Bekijk meer inspirerende incentivereizen  Italië  van Xcentive.