Krakau boeit

Krakau incentivereis

Cultuur, kunst, historie, gastronomie en een bruisend uitgaansleven

Dat is Krakau. Het middelpunt van de stad is het Rynek Glowny plein. Dit marktplein is het grootste middeleeuwse stadsplein ter wereld. Je treft er veel gezellige restaurants en authentieke cafés aan en het de plaats voor de wekelijkse markt. Meer dan 200 kelders in oude historische huizen in Krakau zijn omgebouwd tot kroegjes en discotheken. Een heerlijke ambiance voor een incentive of groeps reis.

IMG_6346

Het beroemde Rynek Glówny plein Krakau

IMG_6357

IMG_6394

IMG_6440

In Krakau zijn talloze leuke uitgaaansgelegenheden

IMG_6427

Op een leuke manier de stad verkennen? Pruttelend door de stad met originele Trabantjes naar allerlei bezienswaardigheden. Ook met de Segway kom je een heel eind. In combinatie met een treasure hunt kom je op een originele manier bij de meest bijzondere plekken.

Krakau-Trabant-III

Krakau incentive reis. Trabant rally

Krakau-Trabant-I

Trabant rally Krakau

IMG_6386

Met de Segway door Krakau

IMG_6353

Krakau verkennen tijdens een originele treasure hunt

IMG_6316

IMG_6335

Lekker eten en drinken is de Polen wel toevertrouwd. In een authentieke kookstudio worden kookworkshops gegeven speciaal voor groeps- en incentivereizen.

IMG_6286

Goed georganiseerde kookworkshop

IMG_6266

En natuurlijk proeven wat je zelf geprepareerd hebt

IMG_6275

Vlakbij Krakau ligt de beroemde zoutmijn. De geschiedenis van de zoutmijn bij Krakau gaat terug tot ver in de Middeleeuwen. Toen was zout van grote waarde, zeker op plekken ver weg van de zee. Vooral Krakau profiteerde in de eeuwen daarna van ‘het witte goud’ dat in Wieliczka uit de zoutmijn kwam. De indrukwekkende ruimtes die onder de grond vrijkwamen zorgden ook voor één van de eerste vormen van toerisme. Al in de 15e eeuw kwamen rijken en hooggeplaatsten van ver om de wonderlijke ondergrondse wereld met eigen ogen te zien.

IMG_6473

De beroemde zoutmijn van Krakau tot 325 meter onder de grond!

IMG_6464

Op zoek naar gas(gevaar)

IMG_6467

IMG_6447

De zoutmijn bij Krakau staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als bezoekers krijg je in verschillende tours uitleg over het werken in de mijn door de eeuwen heen. Ook komen de ondergrondse meren en indrukwekkende kunstwerken gemaakt van zout ruimschoots aan bod. De meest opvallende is een complete ondergrondse kathedraal, waarin alles is opgetrokken uit zout.

IMG_6470

Kunst door de mijnwerkers zelf gemaakt

IMG_6475

In de ondergrondse kathedraal kan een exclusief event worden georganiseerd voor incentive groepen

IMG_6484

IMG_6487

Meer indrukwekkende voorbeelden zien? Bekijk de andere bijzondere incentivereizen.