Xcentive gaat over grenzen. Reisverslag IJsland.

Indrukwekkend IJsland

In april reisde onze projectmanager Lois naar IJsland voor een inspectiereis in en buiten Reykjavik. IJsland is een indrukwekkende maar ook stoere bestemming met veel mogelijkheden voor een onvergetelijke incentivereis.

Stijlvolle accommodaties

In Reykjavik zijn er voldoende hotels voor een prettig verblijf tijdens de incentivereis naar IJsland. In het centrum van de stad vind je stijlvolle hotels zoals het Canopy by Hilton en het Icelandair Marina hotel met prachtig uitzicht over de haven. De grotere hotelketens met betere faciliteiten voor meetings zijn op loopafstand van het centrum. Het Hilton Nordica is een groot hotel met diverse mogelijkheden voor meetings en congressen. Met 251 kamers en 11 meeting rooms behoort dit hotel tot een van de grootste hotels in Reykjavik.

  

Meeting- en event locatie

Harpa, het opvallende en moderne glazen gebouw,is de ideale locatie voor meetings en events. Harpa biedt talloze mogelijkheden. Je kunt er genieten van verse visgerechten in restaurant Kolabrautin. In één van de vele zalen met prachtig uitzicht over de stad en de haven kun je indruk op de gasten maken met een welkomst- of afscheidsreceptie  of een ander event.

  

Badderen in de Blue Lagoon

Na een rechtstreekse vlucht vanaf Amsterdam naar IJsland starten we het programma met een warm ontvangst bij de Blue Lagoon. We toosten op een fijne tijd en genieten van de verse sushi die wordt geserveerd.  We ontspannen heerlijk in het natuurlijk verwarmde geothermische water terwijl de gezichten zijn bedekt met een mud-mask voor de eeuwige jeugd. Een relaxte en smaakvolle eerste kennismaking met IJsland.

  

Spectaculair de Golden Circle rond

Vanaf het hotel vertrekken we met de indrukwekkende superjeeps richting het Thingvellir Nationaal Park. Een lokale gids vertelt de gasten over de locatie waar de tektonische platen van Eurazië en Noord-Amerika elkaar ontmoeten. Via de scheiding lopen we verder naar de Superjeeps waarna we doorrijden naar een volgende hoogtepunt. Vanaf ver zie je de rookwolken al opdoemen. Eenmaal geparkeerd kan je de zwavellucht al ruiken. We zijn bij Geysir aangekomen, de plek waar we de bekende geiser Strokkur op stoom zien komen met uitschieters tot wel 25 meter hoog. Een spectaculair moment. Na een heerlijke buffetlunch bij restaurant Geysir rijden we richting de Langjokull Glacier. De Golden Circle is niet compleet zonder de gigantische Gullfoss waterval te hebben bewonderd. Het water valt met donderend geraas trapsgewijs de 2,5 kilometer lange kloof in.

 

Stoere activiteiten geven een adrenaline kick

We crossen over maanlandschappen en door dikke pakken sneeuw tot we aankomen bij het startpunt van de sneeuwscootersafari. We ontvangen thermische overalls waarna we de instructies krijgen over de sneeuwscooters. Met zijn tweeën op de sneeuwscooter scheuren we verder de Langjokull Glacier op. Halverwege maken we een stop en sturen de gletsjer in. Je waant je in een blauwe tunnel van ijs. Na deze unieke stop is het tijd om te wisselen en koersen we terug naar de superjeeps.

Hoe kan je het vulkanische landschap van IJsland beter ontdekken dan met de stoere buggy’s of quads. Onder begeleiding van een gids manoeuvreren we ons door modderpoelen, waterplassen, heuvels en ijsmeren. Een absolute adrenaline kick met veel gelach en gejoel.

 

Incentivereis IJsland?

Geïnspireerd? Neem dan contact met ons voor een onvergetelijk IJslandprogramma op maat.

Telefoon: 070-3450932

Mail: info@xcentive.nl

Benieuwd welke avonturen wij nog meer bieden? Bekijk hier ons overzicht of laat u verder inspireren door onze blogs.