Xcentive gaat over grenzen.
Reisverslag Hvar

Ambiance en avontuur in Kroatië

In oktober 2018 was André in Split en Hvar om op deze unieke bestemming de mogelijkheden voor een inspectiereis te bekijken. Dit was een geslaagde reis en met een koffer vol inspiratie kwam André terug op kantoor. Onderstaand programma is een goede basis voor een vierdaagse incentivereis naar Split en Hvar.  

Split

Om in Hvar te komen vlogen we eerst naar Split. Een welkome tussenstop want we vonden het allemaal een prachtige en gezellige stad. Split is 1.700 jaar oud en nog steeds in goede vorm. Het beschikt over vele archeologische, geschiedkundige en culturele bezienswaardigheden en is daarom zeer geliefd. Bovendien zijn de monumentale ‘schoon’heden in uitstekende staat. Het centrum van de stad ligt binnen de muren van Diocletianus, het 3e-eeuwse gebouwde paleis, met originele Romeinse straten, vier monumentale poorten, Egyptische sfinxen en tempelruïnes. Het hele historische centrum van Split staat overigens ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst. We werden rondgeleid door de smalle straatjes en uitgestrekte pleinen en genoten van de prachtige architectuur, spannende steegjes, wijnbars, restaurants, straatartiesten en de gezellige boulevard.

   

Hvar

De volgende dag vertrouwen we per speedboot naar Hvar. In 1 uur en 20 minuten vaar je vanaf Split naar Hvar. Geniet onderweg van het panoramische uitzicht over de zee en van de ondergaande zon. Je kunt overigens ook met een catamaran of met een lijndienst ferry naar Hvar.

Bij aankomst in de pittoreske haven van Hvar staan de Beetle cabrio’s op de kade klaar. Na de koffie met lokale lekkernijen en een uitleg geven we gas richting het binnenland. Onderweg zijn er stops voor een drankje, foto’s en een wijnproeverij bij een klein traditioneel wijnhuis. De sympathieke eigenaresse verteld een boeiend verhaal over hun leven en de wijnen. Uiteraard vergezeld van een wijnproeverij maar je kunt er ook kaas en chocolade proeven.

   

Na de proeverij rijden we verder door het mooie landschap van Hvar. Na een afslag naar een ruige afslag staan we stil in ‘the middle of nowhere’ bij en agro boerderij. Een authentieke locatie waar we genieten van het uitzichten en lunchen. De lunch wordt bereid op de buitengrill. Op deze locatie kun je onder andere ook grappa-wijn, kookworkshops en meetings in een openluchtruimte organiseren.

Op de terugweg stopen we bij een indrukwekkend historisch fort om te genieten van een prachtig uitzicht en lekkernijen die speciaal voor ons naar het fort zijn gebracht. Inclusiefonze kamersleutels voor een snelle incheck bij aankomst in Hvar centrum.

Het middelpunt van Hvar is de gezellige compacte haven waar veel hotels, restaurants en barretjes te vinden zijn, vaak in een couleur lokale setting. Ons diner vind plaats in een restaurant waar we door de glazen vloer kreeften en andere vissoorten zien zwemmen die later in gegrilde vorm op ons bord verschijnen. We sluiten deze boeiende dag af in een swingende rooftopbar bij de haven.

Paklinski eilanden

De volgende dag ligt er een zeilboot in de haven voor ons klaar die naar één van de beroemde Paklinski eilanden koers zet. In die idyllische omgeving worden leuke teambuildingactiviteiten aan het strand georganiseerd. Je kunt er ook een speedbootrally met opdrachten organiseren. In een artistieke bar/restaurant wordt tijdens de lunch de ‘catch of the day’ voor ons gegrild.

Na terugkomst is er vrije tijd voor shopping en sightseeing. Het diner vind plaats in een afgelegen oud dorpje waar we verwelkomd worden door een vrolijke muzikant. Na een bezoek aan een aanbiddelijk kerkje lopen we naar een authentieke taverna waar een echtpaar lokale gerechten bereid.

   

 

De laatste dag

De laatste dag varen we met de speedboot in ruim een uur naar Split. Aan de jachthaven worden we getrakteerd op een heerlijke afscheidslunch aan de kade voordat we koers zetten naar de luchthaven. Het was een topreis!

Incentivereis naar Split en Hvar?

Geïnspireerd? Neem dan contact met ons voor een onvergetelijk programma op maat.

Telefoon: 070-3450932

Mail: info@xcentive.nl

Benieuwd welke avonturen wij nog meer bieden? Bekijk hier ons overzicht of laat u verder inspireren door onze blogs.