De beste reisapps voor op reis

Ga jij binnenkort op reis? Aangezien (bijna) iedereen online is hebben wij de handigste en leukste reisapps voor je op een rijtje gezet.

Maps.me

Download deze app voorafgaand je reis en kies jouw bestemming uit de offline kaarten. Bevind jij je in de jungle van Maleisië of in de woestijn van Abu Dhabi? Open
Maps.me en je kunt altijd je weg vinden. Met deze app vind je ook de leukste restaurants, hotels en bezienswaardigheden.

maps.me 

 

Polarsteps

Ben jij altijd al benieuwd geweest welke route je hebt afgelegd in een stad of land? Polarsteps houdt dit voor je bij. Houd er wel rekening mee dat je ‘online’ moet zijn voor het bijhouden van je route. Ben je offline? Dan pakt de app jouw locatie op wanneer je verbind met een netwerk. Maak een account aan zodat je jouw route kan delen met vrienden en familie. Vergeet niet foto’s en reisverslagen toe te voegen aan steden zodat iedereen echt op de hoogte is. Benieuwd naar de routes en verhalen van andere reizigers? Geen probleem, deze volg je met één klik!

polarsteps

TripIt

Heb jij graag alles georganiseerd? Dan is dit de juiste app voor jou. Deze app slaat namelijk al jouw reisgegevens, tickets en reserveringen op. Het handige is het ontwikkelen van een reisschema waarbij de app je voorziet van tips, kaarten en zelfs de weersverwachting.

TripIt

Snapseed

Ook jij maakt met je mobiel foto’s en stuurt deze door naar vrienden en kennissen, toch? Gebruik jij deze foto’s achteraf ook voor het maken van een mooi fotoboek vol herinneringen? Dan baal je soms achteraf dat je geen spiegelreflex camera hebt gebruikt vol een hoge resolutie. Nik Software heeft hier (gelukkig) iets op bedacht. Snapseed: photoshop voor op je mobiele telefoon waarmee je jouw foto’s kunt bewerken.

Snapseed

iDiscover

Het vinden van authentieke buurten in Aziatische steden wordt steeds lastiger. Houd jij ook van deze buurten waar je pas echt kan genieten van ‘streetfood’ en het lokale leven? iDiscover zorgt dat jij terecht komt in deze buurten. De lokale bevolking voorziet jou van een route naar de leukste wijken en overspoelen je met lokale tips. De opbrengst van jouw aankoop komt ook terecht bij de lokale bevolking. Foto: iDiscover Hong Kong

iDiscover Hong Kong

Spotted by Locals

Nog een app die je niet kan missen voor een authentieke ervaring is Spotted by Locals. De naam zegt het al: lokale mensen uit meer dan 66 steden delen hun tips met jou. Het leuke van deze app is dat de tips altijd up-to-date zijn.

Spotted by locals

Been

Ben jij een fanatieke reiziger die bijhoudt waar je allemaal geweest bent? Been houdt dat voor je bij door alle landen oranje te kleuren. Handig om in één keer te zien hoeveel je al van de wereld hebt gezien. Het enige nadeel: je reislust wordt hierdoor gestimuleerd. Welk land is het volgende?

Been

Jetlag Rooster

Wanneer je vertrekt naar een verre bestemming is de kans aanwezig dat je last hebt van de bekende jetlag. Er zijn meerdere trucjes om van je jetlag af te komen, maar deze app is zeker een aanrader. Door middel van het invullen van je vlieggegevens en jouw slaappatroon maakt de app een planning voor je klaar. Deze planning zorgt ervoor dat jij snel van je jetlag afkomt!

Jetlag rooster

Roadmap

Let op: deze app kan alleen gebruikt worden wanneer er vanuit uw bedrijf een contract is afgesloten!

Als werknemer wordt u door gebruik van deze app volledig ontzorgd tijdens uw internationale zakenreis. Van deur tot deur begeleiding, data over vluchten, vervoersmogelijkheden en genoeg informatie over routes, restaurants, kantoorlocaties etc.

Roadmap

 

Blog handige apps - in tekst