Dan sluiten we de tent toch gewoon?!

Is wereldberoemde topchef de weg kwijt?

Deze week de TV-reportage van het wereldberoemde restaurant El Bulli vlakbij Barcelona gezien?! Eigenaar en chef kok Ferran Adrià vond dat de creativiteit tanende was en dat zijn klanten beter verdienden. Eigenaardig. Een tafeltje in het restaurant moest je nota bene een jaar van te voren reserveren!
Creativiteit in restaurant El Bulli

Creativiteit in restaurant El Bulli


Hij besloot ‘de tent’ te sluiten en een jaar lang nieuwe ideeën en recepten te ontwikkelen. Een nog nooit vertoonde culinaire research. Dan doet de vraag zich voor of de chef de weg kwijt is. Hij neemt hier toch een behoorlijk risico. Maar hij wil geen concessies doen aan kwaliteit en creativiteit. Stelt de klant op een voetstuk en wil hem steeds weer verbazen met unieke gerechten. Die bedrijven zijn winnaars.
Fascinerend om te zien hoe er met passie wordt gewerkt aan nieuwe recepten. De gedrevenheid van alle leden van de keukenbrigade om iets moois neer te zetten. Het perfectionisme, oog voor detail en alleen met het beste genoegen te nemen. Dat is hun drijfveer en succes. Hier wordt werkelijk niets aan het toeval overgelaten. Dat is nou toevallig ook één van de vijf kernwaarden van Xcentive. Smaakt naar meer? Bekijk ook de andere inspirerende incentivereizen Spanje.