Colombia opvallende nieuwkomer

Colombia. Avontuur met een grote A

Toerisme topprioriteit

Colombia is aan een indrukwekkende opmars bezig om hun land te ontwikkelen tot een toeristische trekpleister. Het is één van die landen die hun conflicten (bijna) opgelost hebben en drastisch aan het hervormen zijn. Toerisme is daarbij één van de speerpunten. De Colombiaanse overheid investeert flink in infrastructuur, veiligheid, moderne accommodaties, nieuwe vliegvelden, state of the art winkelcentra en marketing.

JEEP-SAFARI-II-1024x836

Straatbeeld Colombia

Kennismakingstrip maakt indruk

Wij werden recentelijk uitgenodigd voor een kennismakingstrip en een vakbeurs voor incentive georiënteerde bedrijven. André reisde af naar Colombia. Bij aankomst valt de nieuwe internationale luchthaven van Bogota direct op. Modern, goede faciliteiten en ruimtelijk ingericht. Na een overnachting in een nieuw hotel vlogen we in een nieuwe machine in 35 minuten naar Pereira, ten westen van Bogota.

The Coffee Triangle

De omgeving van Pereira is een mooi natuurgebied en staat bekend om haar vele koffieplantages. Maak kennis met: The Coffee Triangle.

KOFFIE-PLUK-1024x768

Koffie plukken in Colombia

In originele Willy jeeps reden we door het achterland naar een haciënda met koffieplantage voor een educatieve koffie workshop. Daar plukten we zelf koffiebonen op de plantage en werden vervolgens uitgenodigd om koffiebonen te roosteren en onze eigen koffie te maken. De eigenaar presenteerde zelf (met enige trots) op een inspirerende en onderhoudende manier de workshop. Dit onderdeel oogstte veel waardering bij alle gasten.

WILLY-JEEP-STUNTS1-1024x768

Stunts met de Willy Jeep

Tip: Houd uw eigen workshop, bedrijfspresentatie of productintroductie op een haciënda. Origineel en onvergetelijk.

KOFFIE-WORKSHOP-1-1024x768

Koffieworkshop in Colombia

Verder werden er in de omgeving diverse leuke groepsactiviteiten georganiseerd zoals moutainbiken, zippgliding, riverrafting e.d.

Met Dakota naar de jungle

Een unicum in Colombia zijn de vele goed onderhouden Dakota vliegtuigen die er nog steeds veel vliegroutes onderhouden. Door hun specialiteit om op korte landingsbanen te kunnen landen en opstijgen worden moeilijk bereikbare locaties toegankelijk. Momenteel werken we aan een bijzonder avontuur in de jungle om toe te voegen aan het programma. We vliegen met Dakota’s naar de jungle om met indianen mee op jacht gaan. Beroepsavonturier en Dakotaspecialist Hans Wiesman, bijnaam The Dakota Hunter, kent deze gebieden goed en werkt mee aan de samenstelling van dit exclusieve programma.

Oorspronkelijk

Colombia voelt aan als één groot avontuur. De natuur is prachtig. De cultuur is boeiend. De bevolking is buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. Valt op door hun vaak traditionele kleding met poncho’s, cowboyhoeden en kleurige gewaden. De dorpen en steden waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan zijn kleurrijk en puur. Daar wordt je als Europeaan nagestaard alsof je van Mars komt. Het voelt allemaal heel oorspronkelijk aan.

COLOMBIAN-PARTY-606x1024

Party time in Colombia

Primeur voor unieke incentive

Voor bedrijven die een primeur zoeken voor een unieke incentive is dit een mooie kans om hun gasten te verrassen met iets nieuws. Toerisme heeft hier (nog) geen al te commerciële invloed maar is wel duidelijk in ontwikkeling. Dat betekent ook dat het niet altijd gaat zoals in moderne(re) landen waar we al veel naar toe reizen. Improvisatietalent, ervaren (Spaans sprekende) reisleiding en relativeringsvermogen zijn o.a. nodig als je naar Colombia reist. Maar het is het meer dan waard.

Presentaties

Wij hebben een exclusieve (foto)reportage ontwikkeld die André zelf aan bedrijven presenteert. Door een mail te sturen naar avdberg@xcentive.nl of een telefoontje naar 070-3450932 komt hij graag vrijblijvend naar u toe om alles over dit avontuur te vertellen.

De smaak te pakken van Zuid Amerika? Bekijk ook de fascinerende case incentivereizen Brazilië.