De bagagewijzer van Xcentive

De bagagewijzer van Xcentive

We kennen het allemaal wel, gestress en paniek met je bagage. Hoeveel kan ik meenemen? Wat is het maximale gewicht? Wat voor koffer kan ik gebruiken? En is dat dan handbagage of ruimbagage. Door de wildgroei aan eigen regels van vliegmaatschappijen zien passagiers door de bomen het bos niet meer. Daarom legt Xcentive u voor eens en voor (hopelijk) altijd uit hoe dat allemaal zit.

Handbagage

De afmetingen van handbagage zijn veelal bijna gelijk bij alle vliegmaatschappijen. Kijk wel goed naar het gewicht dat uw handbagage en eventuele accessoire mag wegen. Vaak zijn de maximale afmetingen voor de accessoire kleiner dan die van de uw handbagage koffer. Check dit bij uw vliegmaatschappij.

Ruimbagage

De maximale afmetingen van ruimbagage liggen ingewikkelder. Hier zijn de verschillen groter dan bij de handbagage. Het gewicht is meestal 23 kg maar verschilt ook met de geboekte klasse. Ook kan dit verschillen met de tariefsoort die u heeft geboekt. Hier leest u meer over in ons tweede blog over de luchtvaart.

Elke vliegmaatschappij hanteert eigen prijzen voor (extra) ruimbagage. Dit betekent dat bij sommige airlines de bagage inclusief kan zijn, afhankelijk van de tariefsoort. Maar er kan ook verschil zitten tussen korte en lange vluchten, meestal binnen en buiten Europa. Vaak is het ook voordeliger om je bagage online te (laten) boeken tezamen met het ticket. Op het vliegveld betaal je namelijk vaak een extra bedrag omdat het meer werk oplevert voor het personeel ter plekke.

Het is in ieder geval verstandig om je bagage van te voren te laten wegen. Als u over het maximale gewicht zit dat u heeft geboekt moet u namelijk bij betalen. Dit bedrag kan snel oplopen.

Download hier het overzicht van Xcentive. Gebaseerd op de economy klasse van elke maatschappij.

*Laatste keer gecontroleerd op 23 juli 2018 

 

Een andere handige wijzer van Xcentive is De Vliegduurwijzer. Bepaal aan de hand van hoe lang je wil vliegen de bestemming.